Datainspektionen blir Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) den 1 januari 2021

Den 1 januari 2021 byter Datainspektionen namn till Integritetsskyddsmyndigheten efter beslut från regeringen. Förkortningen på myndigheten blir IMY. Namnbytet signalerar det förändringsarbete som redan pågår på myndigheten sedan införandet av dataskyddsförordningen, GDPR.

Än så länge ser loggan ut så här men efter 1 jan blir det något annat.

Uppdraget är detsamma vilket innebär fortsatt arbete med att skydda våra personuppgifter så att hanteringen sker på ett korrekt sätt. Ny adress till webben www.imy.se som har uppdaterats och går igång under våren. Länken fungerar nu men hänvisar till samma webb som vi är vana att se. Epostadressen blir imy@imy.se, på engelska blir det nya namnet Swedish Authority for Privacy Protection.

All information till registrerade som idag hänvisar till Datainspektionen ska ändras på sikt. Är det webbsidor går det ganska enkelt att ändra, är det tryck, vänta tills det är dags att trycka nytt.

Så här sa Datainspektionens generaldirektör tidigare i höstas angående namnbytet:

”Vi är en myndighet i förändring. Det utökade uppdrag vi fick i samband med dataskyddsreformen 2018 ställer krav på en utvecklad verksamhet för att kunna möta medborgarnas och verksamheternas behov. Namnbytet är välkommet och ger oss ny kraft att arbeta med vårt grundläggande uppdrag, att ta tillvara medborgarnas rättigheter i integritetsfrågor.”
Lena Lindgren Schelin, generaldirektör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.